Akupunktio

Lievitystä kipuihin ja rentouttavaa oloa

FysiMedissä Vaasassa saat turvallista ja tehokasta akupunktiohoitoa, jolla voidaan hoitaa mm. päänsärkyä, migreeniä, pitkäaikaisia selkä- ja niskavaivoja sekä fibromyalgiaa. Akupunktio on noin 3000 vuotta käytössä ollut kiinalaisen lääketieteen hoitomuoto. Siinä käytetään ohuita neuloja, jotka asetellaan kehon akupunktiopisteisiin. Tavoitteena on stimuloida reseptoreja ja hermoja sekä lihas- että sidekudoksessa.

Viestit kudoksesta kulkeutuvat aivoihin, joista vapautuu omia kipua lievittäviä hormoneja, kuten endorfiiniä ja oxytosiinia. Akupunktiohoito lisää myös verenkiertoa pistoskohdan ympäristössä, mikä voi osaltaan nopeuttaa paranemista. Akupunktiohoidolla on kivunlievityksen lisäksi yleisesti rentouttava vaikutus.

Neulat asetellaan usein sekä kipualueen ympäristöön että perifeerisesti käsiin/kyynärvarsiin tai jalkoihin/sääriin. Perifeeristen alueiden aktivoinnin katsotaan voimistavan kipualueen neulojen vaikutusta. Useimmiten neuloja asetellaan 5-12 kpl / hoito, ja ne pidetään paikoillaan 20-40 minuuttia. Hoidon hyöty voidaan todeta yleensä muutaman hoitokerran jälkeen.

Akupunktio on turvallinen hoitomuoto ja erotuksena moneen lääkehoitoon sillä ei ole sivuvaikutuksia. Jotkut hoidettavat asiakkaat voivat kuitenkin tuntea itsensä jonkin verran väsyneiksi välittömästi hoidon jälkeen. 

Ota yhteyttä