Footbalance - apua jalkaongelmiin

FysiMedi Vaasassa tarjoaa footbalance-hoitoa alaraajojen ongelmiin

Jalkojen virheasennot ovat yleisiä - niistä kärsii jopa 45–50 % suomalaisista. Virheasennot ovat perinnöllisiä tai syntyneet ajan myötä. Kovat, tasaiset alustat ja jalkineet passivoivat jalkaterämme lihaksia, joiden tehtävä on tukea kaaria sekä pitää jalka oikeassa asennossa.

Alaraajatutkimus

Footbalance-hoidossa jalan ongelmiin erikoistunut fysioterapeutti suorittaa alaraaja-analyysin, jolla testataan jalkaterän, nilkan, polven ja lonkan liikeradat. Samalla tarkistetaan nivelsiteiden tuki-ja lihasvoima sekä alaraajojen ja selän yhteistoiminta.

Tehdyn analyysin perusteella fysioterapeutti saa tarpeelliset tiedot alaraajojen ongelmista ja voi tarvittaessa muotoilla asiakkaalle mahdollisimman yksilöidyt pohjalliset. Pohjalliset korjaavat jalkojen virheasentoa, vähentävät kipua ja parantavat lihasten toimintakykyä.

Hoito-ohjelma saattaa sisältää myös manuaalista käsittelyä, erilaisia kivunhoitoja sekä yksilöllisen kuntoutus- ja seurantaohjelman. Kun alaraajatutkimukseen tullaan lääkärin lähetteellä, kuuluvat tutkimukset ja hoito Kelan korvauksen piiriin.

Ota yhteyttä ja kysy lisää »